NASHAIHUL 'IBAD KITAB KUNING HHP

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789673682683

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 14.9000M
Product Heigth: 22.3000M
Product Weight: 0.4500KG
Sales price: RM 20.00
Price / kg:

Quick Overview

PENULIS :SYEIKH NAWAWI AL-BANTANI
PENTERJEMAH : FUAD SAIFUDIN NUR
DI SEMAK OLEH : REDAKSI AL-HIDAYAH PUBLICATION
CETAKAN PERTAMA : 2019

Sebuah kitab Tasawwuf peninggalan tokoh ilmuan Islam yang terkenal iaitu Abu Abd al-Mu'ti Muhammad ibn Umar al-Tanara al Jawi al-Bantani. Beliau lebih dikenali dengan sebutan Muhammad Nawawi al-Jawi al-Bantani. Beliau lebih dikenali dengan sebutan Muhammad Nawawi al-Jawi al-Bantani. Seorang ilmuan Islam yang terkenal dengan ketinggian ilmu agama dalam pelbagai bidang.

Kitab ini sarat dengan pelbagai bentuk peringatan, seruan serta nasihat-nasihat bagi mempersiapkan diri menghadapi hari akhirat kelak. Isi kitabnya yang ditulis secara teratur dengan gaya bahasa yang mudah difahami oleh setiap pembaca. Di antara pengisian yang sangat bernilai terdapat peringatan berdua, iaitu masing-masing terdiri daripada dua perkara, bertiga, sehingga bersepuluh. Jumlah keseluruhannya adalah 214 makalah, yang terdiri dari 45 khabar (hadis Nabi Muhammad SAW) serta yang lainnya Atsar (perkataan para sahabat Nabi Muhammad SAW atau para Tabi'in).

Semmoga setiap peringatan dan seruan yang terdapat dalam kitab ini dapat dijadikan panduan hidup dan tuntutan dalam kalangan Muslimin serta meningkatkan lagi ketakwaan terhadap Allah SWT.

Reviews

There are yet no reviews for this product.