Manhaj Akidah Ahli Al-Sunnah Wa Al-Jama'ah Dalam Memahami Qada & Qadar

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830995847

In Stock - 96  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.3750KG
Sales price: RM 9.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Dr.Basri Bin Ibrahim al-Hassani Al-Azhari

Penyunting: Norine Abu

Muka Surat: 132

Ahli AI-Sunnah wa AI-Jama'ah berusaha keras membersihkan 'aqidah Islam khususnya 'aqidah Qada' dan Qadar dari pencemaran dan juga salah faham yang berlaku kepada segelintir umat Islam termasuklah di dalam perkara yang bersangkutan pengertian 'aqidah qada' dan qadar dan hubungannya dengan rukun-rukun Iman yang lain.

Mereka mempunyai manhaj tersendiri di dalam memahami 'aqidah Qada' dan Qadar iaitu bertitik tolak daripada dalil naqli dan juga 'aqli, sehingga 'aqidah Qada' dan Qadar menjadi satu bentuk 'aqidah yang mudah difahami di dalam Islam, tidak berbelit-belit dan tidak juga canggung. Dengan itu 'aqidah tersebut dapat dikaitkan terus dengan kehidupan manusia seharian. 
Kepercayaan kepada Qada' dan Qadar sebenarnya, bukanlah punca kepada kemunduran umat Islam, sebaliknya benteng yang memperkuatkan lagi daya tahan mereka di dalam menghadapi rempuhan berbagaibagai bentuk fahaman dan ajaran-ajaran yang ada kena mengena dengan Islam yang banyak muncul di zaman kita ini. la juga menanam kekuatan sikap di dalam menghadapi pancaroba hidup yang penuh dengan onak dan duri.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.