Bukti Keajaiban Haji & Umrah Sebagai Terapi Kesihatan

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789670465548

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.5400KG
Sales price: RM 18.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Imam Musbikin

Alih Bahasa : Nabila Abd. Jalil

Di Semak Oleh : Panel Editor Al-Hidayah

Muka Surat: 317

Keterangan Buku Setiap ibadah yang kits lakukan bukan sahaja diberikan ganjaran pahala yang melimpah rush jika dilakukan dengan penuh khusyuk dan tawaduk. Malah dari sudut lain khasnya sudut kesihatan, ia memberikan kesan positif terhadap kesihatan tubuh badan.
Khususnya dalam ibadah haji & umrah. Kelihatannya secara asasnya ia adalah ibadah melibatkan lafaz-lafaz dan perbuatan. Namun di sebalik ibadah yang besar ini terkandung mukjizat kesihatan di dalamnya. Pemusatan atau fokus fikiran ke arah ibadah disertai dengan lafaz Ayat Al-Qur'an, Air dan doa, ditambah lagi dengan persekitaran yang menenangkan mampu mengimbangi sistem tubuh badan clan memberikan ketenangan kepada jiwa.
Selain itu pergerakan fizikal seperti solat, sa'i, tawaf juga memberikan impak positif terhadap tubuh badan. Lebih-lebih lagi dilakukan di tempat yang tarikan gravitinya paling stabil di muka bumi ini. Juga diakui oleh pakar-pakar kesihatan, air zam-zam yang diminum semasa menjalankan ibadah ini adalah air yang penuh dengan khasiat clan keseimbangan, menambahkan lagi kesegaran kepada tubuh badan.
Jangan lepas peluang untuk mengetahui tentang mukjizat Haji & Umrah bagi kesihatan dari sudut perubatan dan psikologi di dalam buku.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.