Senjata Mukmin

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830993959

In Stock - 93  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.5200KG
Sales price: RM 13.50
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang:Abu Mazaya Al-Hafiz

Muka Surat: 269

Amalan berdoa merupakan -senjata yang paling ampuh bag umat Islam dalam menghadapi dugaan dan cabaran hidup. Do mempunyai pengertian meminta atau memohon sesuatu yang bai daripada Allah dengan rnenggunakan bahasa yang dibolehkan dan adab-adab yang sesuai dengan ketentuan syarak. Dalam meminta sesuatu yang dihajati hendaklah dengan merendahkan diri, suarayang lembut can tidak memaksa kehendak sehingg' menghilangkan rasa penghormatan terhadap Allah. dengan berdoa hati akan menjadi tenteram kerana kita menyerahkan segala: sesuatu terhadapNya.

Berselawat, berzikirdan wirid juga merupakan khazanah kemuliaan clan keberkatan bagi umat Islam yang ingin mengamalkannya. Selawat terhadap Rasulullah SAW akan menghasilkan limpahan rahmat yang dianugerahkan Allah terhadap hamba yang melakukannya. Di dalam selawat tersimpan seri bu satu keselamatan dan kesejahteraan yang akan membantu seseorang terhindari dari kekalutan padang mahsyar sekaligus memperoleh syafaat Nabi di akhirat kelak. Begitu juga amalan zikir dan wirid akan menghiasi diri dan nurani sehingga menjadi bersih bercahaya.

Buku di tangan anda ini mengandungi hizib dan doa keperluan orang Islam serta khasiat ayat-ayat al Quran, rahsia Asmaul Husna, amalan-amalan murah rezeki yang men bawa berkat di dunia dan akhirat.

Reviews

There are yet no reviews for this product.