Pengapus Dosa Anda dengan Ayat Al-Quran

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674390518

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.0000IN
Product Heigth: 7.2500IN
Product Weight: 0.3400KG
Sales price: RM 8.00
Price / kg:

Quick Overview

Penulis : Muhammad Shayim

Penterjemah : Nabilah Abd. Jalil

Disemak Oleh : Panel Editor Al-Hidayah

Muka Surat: 148

"Dan bersegeralah kamu untuk mendapat keampunan daripada Tuhan kamu dan syurga yang luasnya, seluas langit dan bumi yang disediakan untuk orang yang bertakwa. (laitu) orang yang menafkahkan (hartanya), di waktu senang mahupun susah dan orang yang menahan kemarahannya dan memaafkan (kesalahan) orang. Allah menyukai orang yang berbuat kebajikan. Dan (juga) orang yang apabila mengerjakan perbuatan keji atau menzalimi diri sendiri, mereka segera ingat akan Allah, lalu memohon ampun terhadap dosa-dosa mereka, dan siapa lagi yang dapat mengampuni dosa selain Allah? Dan mereka tidak lagi meneruskan perbuatan kejinya itu, sedang mereka mengetahui."
(Surah Ali-lmran: 133-135)
Manusia merupakan makhluk ciptaan yang lemah dan banyak melakukan kesalahan, baik yang dipengaruhi hawa nafsunya, ketamakan jiwanya, mahupun kerana tipu daya syaitan. Namun, seorang mukmin sejati akan segera memohon keampunan dan bertaubat yang disertai penyesalan pada apa yang telah dia lakukan, serta bertekad agar tidak mengulangi perbuatannya kembali.
Semoga dengan percerahan dan perkongsian yang terdapat di dalam buku ini dapat kita manfaatkan sebaiknya. Lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan Al-Quran yang juga panduan dan manual rujukan untuk seluruh umat Islam sehingga hari kiamat kelak.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.