Pembersihan Jiwa H/C Menurut Al-Quran, Al-Sunnah & Amalan Salafus Salih

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789670465494

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 7.2500IN
Product Heigth: 10.2500IN
Product Weight: 1.3500KG
Sales price: RM 70.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang: Prof. Madya Dr.Basri bin Ibrahim/Dr. Mohd Safri bin Ali al-Azhari/Ustaz Ahmad Tarmizi bin Taha Al-Azhari

Disemak Oleh : Dr. Mohd. Puzhi bin Usop

Muka Surat: 883

Keterangan Buku : Bagi seorang yang beriman kepada Allah S.W.T amat penting baginya untuk sentiasa membersihkan jiwa. Tujuannya tidak lain dan tidak bukan untuk membersihkan jiwa daripada jangkitan penyakit-penyakit yang boleh merosakkan kualiti iman dan mengugat ibadahnya kepada Allah Azza Wa Jalla. Proses pembersihan jiwa ini adalah satu proses yang berterusan. Ini kerana manusia sering terdedah kepada dosa dan kesalahan.
Pembersihan jiwa tidak boleh dilaksanakan dengan sesuka hati atau semborono sahaja. Kerana kita sudah diberikan panduan dan pedoman untuk itu iaitu Al-Qur'an dan Al-Sunnah. Begitu juga dengan amalan para salafus salih yang boleh dijadikan pedoman dal am melaksanakan.pembersihan j i wa ini. Ini adalah kerana cara dan kaedah yang diamalkan oleh para salafus salih adalah cara yang disarankan oleh Rasulullah S.A.W.
Semoga buku ini dapat menjelmakan sejuta hikmah kepada para pembaca dalam mengetahui dan mendapatkan pencerahan ilmu berkenaan pembersihan jiwa berteraskan Al-Qur'an dan Al-Sunnah.

Reviews

There are yet no reviews for this product.