Ibadah, Doa, Amalan Agar Mendapat Anak-Anak Soleh

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674391997

In Stock - 99  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.3000KG
Sales price: RM 12.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Maliha Fauziah

Alih Bahasa : Nur Thairah Syamsuddin

Disemak Oleh : Editor Al-Hidayah

Muka Surat : 170

Semua ibu bapa di dunia ini mengimpikan anak-anak yang baik, soleh serta menjadi penyejuk mata. Anak-anak menjadi asbab rezeki kepada ibu bapa di dunia dan menjadi bekal saham untuk ibu bapa mereka di akhirat kelak. Namun, hanya anak-anak yang soleh yang akan berjaya menarik tangan ibu bapanya ke syurga.

Bagaimana untuk mempunyai anak-anak yang soleh dan berkualiti? Usaha yang bersungguh-sungguh daripada kedua-dua ibu bapa bayi dari segi zahir dan batin sangat diperlukan. Ibu dan bapa harus bersama-sama memohon kepada Allah SWT agar dianugerahkan anak yang soleh. Mereka juga harus memahami dan mengamalkan ibadah serta amalan-amalan sunat yang juga dilihat sebagai salah satu usaha. Selain itu, ibu bapa mesti mempunyai tingkah laku dan perangai yang baik dalam menjalani kehidupan harian. Inilah yang dimaksudkan dengan usaha zahir dan batin.

Maka buku ini telah diolah dengan panjang-lebar mengenai amalan-amalan dan doa-doa yang bagus diamalkan oleh semua bakal ibu dan bapa di luar sana. Mudah-mudahan buku ini dapat membantu dalam membuat persediaan rapi dari segi spiritual dan emosi untuk menyambut kehadiran cahaya mata.

Reviews

There are yet no reviews for this product.