Ibadah Harian Bernilai Syurga

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674391928

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.2850KG
Sales price: RM 12.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Maliha Fauziah

Alih Bahasa : Nur Thairah Syamsuddin

Penyunting/Editor : Panel editor Al-Hidayah

Muka Surat : 158

Hidup untuk ibadah. la adalah satu ungkapan yang membawa makna yang besar dalam setiap kehidupan manusia. Itulah tujuan hakiki manusia dicipta dan itu jugalah tujuan manusia diberi kesempatan untuk hidup di dunia. Semua perkara yang dilakukan dan diniatkan untuk mendapat keredaan Allah dinilai sebagai ibadah.

Selain daripada ibadah fardu yang disyariatkan Allah SWT kepada hamba-Nya, Islam sangat menggalakkan umatnya untuk melaksanakan ibadah-ibadah sunat yang lain. lbadah-ibadah sunat ini sedikit sebanyak dapat menampung kecacatan dalam ibadah fardu kita. Solat sunat seperti tahajud, taubat, witir serta qabliah dan ba'diah adalah antara solat sunat yang mempunyai kehebatan dan auranya yang tersendiri jika diamalkan dengan istiqamah. Jangan hairan jika kelak anda melihat ada orang yang terpilih ke syurga disebabkan amalan sunatnya!

Buku ini tampil mengupas dengan lebih terperinci mengenai keistimewaan dan keajaiban ibadah-ibadah ini. Mudah-mudahan, dengan mengetahui hebatnya ibadah ini akan membuahkan semangat yang berkobar-kobar untuk melaksanakan ibadah sunat. Siiru 'ala barakatillah.

Reviews

There are yet no reviews for this product.