Fadhilat Amal H/C

Rating: Not Rated Yet
Product Code: :9789670465876

In Stock - 99  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 7.2500IN
Product Heigth: 10.2500IN
Product Weight: 1.9150KG
Sales price: RM 59.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Shaikhul Hadith Hazrat Maulana Muhammad Zakariya Rahmatullahi alaih

Disediakan oleh: Al-Hidayah Publication

Disusun oleh: Tim Redaksi Al-Hidayah Publication

Di Semak Oleh : Ustaz Muhammad Salman bin Jonid

Muka Surat: 951

Sheikh Maulana Zakariya merupakan seorang tokoh ulama hadis yang dikenali ramai berasal dari India, lebih-lebih lagi dalam kalangan ahli Jemaah Tabligh seluruh dunia. Usaha beliau dalam memartabatkan ilmu dan dakwah Islam begitu besar sekali signifikannya kepada perjuangan menyebar luaskan Islam dan sunnah Nabi S.A.W Hasil tulisannya telah menjadi sumber rujukan dan bacaan umat Islam seluruh dunia dan diterjemahkan ke dalam pelbagai bahasa utama dunia.
Kitab Fadhail 'Amal (Fadhilat Amal) merupakan hasil karangan Sheikh Maulana Zakariya yang terkenal, ia adalah himpunan hadis-hadis. Ruang lingkup perbicaraannya merangkumi tujuh bahagian iaitu: a. Kisah-Kisah Para Sahabat 
b. Fadhilat Al-Qur'an 
c. Fadhilat Solat 
d. Fadhilat Zikir 
e. Fadhilat Tabligh 
f. Kemunduran Umat Dan Penyelesaiannya 
g. Fadhilat Ramadhan 
Kitab ini juga merupakan salah satu kitab bacaan dan rujukan yang digunakan oleh Jemaah Tabligh. Semoga dengan kehadiran kitab yang telah diterbitkan semula dalam tulisan rumi Bahasa Melayu ini akan memberikan kita pencerahan dan perkongsian ilmu yang bermanfaat. Dengan ilmu yang diperolehi itu dalam kita amalkan dalam meraih keredhaan Allah dan meneguhkan lagi iman kita serta menyempurnakan amal ibadah seharian kita.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.