Doa & Zikir Rasulullah S.A.W.

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789670267524

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 4.2500IN
Product Heigth: 7.2500IN
Product Weight: 0.3150KG
Sales price: RM 8.00
Price / kg:

Quick Overview

Penyusun : Iman Hasan Al-Banna

Diterjemah Oleh :Ustaz Abul Wafi

Editor: Us. Azani bin Ismail @Yaakub Muka Surat : 133

"Wahai orang yang beriman! Ingatlah kepada Allah, dengan mengingati (namaNya) sebanyak-banyaknya. Dan bertasbililah kepadaNya pada waktu pagi dan petang." (Al-Ahzab : 41-42)

Dalam setiap hembusan dan tarikan nafas kita membawa nikmat Allah dan aliran darah dalam tubuh badan kita juga mengalirkan nikmat Allah. Luangkanlah waktu kita untuk berzikir kepada-Nya. Lapangkan fikiran untuk mengingati-Nya. Dan memohonlah kepada-Nya kerana hanya Allah tempat kita.Dan memohonlah kepada-Nya kerana hanya Allah tempat kita dan meminta pertolongan dan berdoa.

Naskhah ini (Al-Ma'thurat) amat bernilai bukan kerana nilai wang ringgiynya. Tetapi pengisiannya penuh dengan pelbagai doa dan zikir yang boleh kita, amalkan. Doa dan amalan yang telah diamalkan oleh para ulama sebelum kita. Semoga setiap pekerjaan yang kita lakukan dan ibadah yang kita amalkan mendapat keberkatan dan keredaan daripada Allah. Dan moga-moga hati dan jiwa kita akan sentiasa mengigati Allah, doa dan zikir menjadi hiburan yang sentiasa membasahi bibir-bibir kita.

Berdoalah dan berzikir, bertakwalah 'kepada Allah dengan sebenar-benar takwa.

Reviews

There are yet no reviews for this product.