Sairus-Salikin Jilid 1 (Jln Kemuliaan)

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830994642

In Stock - 99  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 6.0000IN
Product Heigth: 9.0000IN
Product Weight: 1.1550KG
Sales price: RM 50.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Al-Syaikh Abd Al-Shamad al-Jawi al-Falimbani

Disalin semula dengan beberapa penjelasan Oleh: Al-Faqir Ilallah Akmal al-Fandahani Ibni Syaikh Muhammad Zaid al-Khalidi al-Hajj

Muka Surat: 645

Ahli Sufi menghiasi pakainnya dengan menjernihkan kalbu, moral dan fizikal. Tabir yang menghalagi nur munajat dipenuhi dengan zikir dan amalan sunnah. Jalan menuju makrifatullah dilengakapi dengan syariat dan tahriqat yang meliputi ilmu usuluddin, fiqah dan tasauf, bagi membolehkan mereka memahami Islam itu secara syumul. Merela bersujud dan bersimpuh dengan fitrah kedaifan di hadapan Kekasih yang menguasai alam maya ini.
Sifat-sifat tercela yang bersarang di dalam jiwa serta fikiran diganti dengan sifat-sifat terpuji. Lahirlah di dalam hati kejenihan dan desucian yang tiada noda-noda dan nista sehingga mengalir rahmat dan nikmat Allah dengan tanpa batas. Maka tidak ada satupun yang mampu menghapuskan ukiran pasrah yang telah terukir dalam segenap saluran nadi ketakwaannya kepada Allah. Semuanya menjadi rindu dendam yang membara antara pencinta dengan Kekasihnya.
Pembahasan buku ini lebih tertumpu kepada pembersihan jiwa dalam mencari jalan terbaik menjadi ahli sufi yang di rekhai Ilahi. Semoga bermanfaat bagi para pembaca dan kaum muslimin, insya Allah.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.