Mencari Syafa'at Di Hari Kiamat

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789830995816

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.2500IN
Product Weight: 0.3900KG
Sales price: RM 10.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Abdullah Al-Qari B. Hj. Salleh (A.Q.HA.S)

Muka Surat : 152

Ketika manusia dibangkitkan dari alam kuburnya, mereka akan dihimpunkan di suatu padang yang bernama padang Mahsyar. Mereka bangkit dalam keadaan berdesakan, dibawah terik matahari yang amat panas, tidak mengenal saudara mara, sahabat dan taulan. Apakah yang akan mereka diperbuat?.

Manusia pada saat itu merasakan seksaan sehingga mereka mengemis, merintih serta mengharap kepada siapa gerangan akan memohon pertolongan? Mereka beramai-ramai menghadap Nabi Adam a.s dan mendesaknya agar memohonkan Syafa'at bagi mereka, namun beliau tidak larat dikeranakan dosanya memakan buah khuldi. Demikian juga nabi-nabi selainnya, mereka sendiri mengalami kesusahan, hanya Nabi Muhammad Saw. seorang yang dapat memohon syafa'at kepada Allah Azza Wa Jalla.

Maka siapakah pada hari itu yang dimintakan syafa'at? Allah Swt. berfirman: " Wahai Muhammad, angkatlah kepala engkau, dan sebutkan nanti didengar, pohonkan nanti diberi dan berilah Syafa'at nanti diterima.." Maka Nabi pun mengangkat kepala dan berdoa: " Umatku wahai Tuhanku... umatku wahai Tuhanku..."

Siapakah di antara umat Nabi Muhammad yang akan diberi Syafa'at? Buku ini memberikan jawapan dalam mencari Syafa'at di hari kiamat kelak. Selamat membaca .

Reviews

There are yet no reviews for this product.