KEDUDUKAN PENCEROBOH PENDERKAHA & MATI SYAHID DALAM ISLAM

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674392222

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Weight: 0.3450KG
Sales price: RM 18.00
Price / kg:

Quick Overview

Penulis : Prof. Madya Dr. Basri bin Ibrahim al-Hasani al-Azhari, Ustaz Syed Azmi bin

Syed Abd Rahman (MA Syariah) Ustaz Mohd AlNurulhuda bin Ghazali Al-Madani (MA Syariah) Dr. Ustaz Abd Wahid bin Salleh Al-Merbawi (Ph.D Bahasa Arab)

Disemak Oleh: Ustaz Airman Sufyan bin Haji Aezman

Muka Surat : 286

Keterangan Buku :

MUTAKHIR ini kita banyak digemparkan dengan peperangan yang berlaku di Timur Tengah yang melibatkan pencerobohan tentera terhadap sesebuah negara dengan tujuan perampasan kuasa dalam menakluk sesebuah negara. Sepertimana yang kita dapat lihat di Syria, tentera-tentera luar telah menceroboh negara tersebut bagi membantu golongan Syiah memerangi ahli Sunnah wal-Jamaah. Dalam pertempuran itu ramai yang telah kembali bertemu Allah SWT, dalam keadaan syahid.

Lebih menyedihkan lagi, Israel laknatullah telah sekian lama menceroboh tanah Palestin dan membuat penempatan mereka secara haram. Kita dapat lihat juga di Mesir berlaku rampasan kuasa pihak yang benar. Perkara ini telah mengundang kemarahan rakyat. Lalu mereka memberontak dengan membakar bangunan-bangunan kerajaan dan berhimpun di tengah-tengah Dataran Tahrir dengan mengadakan demonstrasi bagi menegakkan keadilan terhadap negara mereka. Mereka telah diserang oleh tentera-tentera kerajaan yang zalim. Ramai juga di antara mereka telah syahid.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut berkaitan dengan apa yang dimaksudkan dengan penceroboh, penderhaka dan juga mati syahid dalam Islam, maka buku ini telah memberi pendedahan secara terperinci dan mudah difahami. Dengan mengkaji secara mendalam, pemahaman masyarakat Islam dalam isu-isu di atas tidak lagi meleset dan pengetahuan mereka dalam isu-isu tersebut semakin meningkat dan matang.

Reviews

There are yet no reviews for this product.