Ingatlah Mati, Maka Engkau akan Maju & Bahagia

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789675984877

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.4750KG
Sales price: RM 15.00
Price / kg:

Quick Overview

Penulis : Mahmud Asy-Syafrowi

Penterjemah: Hamieza Roslan

Penyunting: Dr.Mohd.Puzhi Usop

Tahukah anda, bahawa mengingati mati (Zikrul Maut) boleh menjadi satu cara hidup yang amat menakjubkan dalam mencapai kejayaan dan kebahagiaan sejati? Ya, mengingati mati ternyata bukan hanya berguna untuk menjadikan jiwa kita lebih beriman, rajin beribadah dan menghormati orang lain, tetapi sekaligus sangat berpotensi mendorong mental kita untuk gigih, teguh dan bersungguh-sungguh dalam mencapai puncak kejayaan dan kebahagiaan hidup dalam apa-apa urusan sama ada duniawi hingga ukhrawi. 
Terdapat 3 asas utama yang menjadi landasan ke arah kejayaan dan kebahagiaan dengan teknik zikrul maut: 
1. Membangkitkan Optimisme,
2. Menilyaktifkan Kekuatan Minda
3. Menyingkap Rahsia Puncak Kebahagiaan Hidup
Hakikatnya kita semua pasti akan mati, yang bila tiba waktunya tidak akan sekali-kali ditunda walau sedetik pun sesuai dengan janji Allah. Kita juga tidak akan tahu bila ajal akan menjemput kita. Buku ini berjaya memberikan pemaknaan baru tentang mati sebagai pintu masuk menuju kehidupan yang sempurna zahir dan batin, duniawi dan ukhrawi, kebendaan dan rohani.
Satu tahap kehidupan yang kita impikan. namun jauh lebih ramai gagal. lantaran tidak mampu menterjemahkan rahsia kematiannya sebagai kekuatan prinsip hidupnya.

Reviews

There are yet no reviews for this product.