Dahsyatnya Tipu Muslihat Iblis

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789675115943

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 6.0000IN
Product Heigth: 9.0000IN
Product Weight: 0.8050KG
Sales price: RM 35.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Ibnu Qayyim Al-Jaiziah

Editor : Abu Ezzat Al-Mubarak

Muka Surat: 457

Tipu muslihat iblis adalah begitu dahsyat. Dengan segala tipu daya serta perancangan yang jitu. Iblis berserta rakan-rakan seanggotanya akan sentiasa berganding bahu, bersatu padu memujuk manusia agar mengikut hawa nafsu, sehinggalah berlaku pelbagai penyelewengan, kesesatan, kemaksiatan, penderhakaan dan permusuhan yang membawa kepada kebinasaan. Sungguh menggerunkan... itulah matlamat utama iblis, untuk menyesatkan anak Adam dengan pelbagai cara,akan ditempuhnya.

Kehebatan muslihat Iblis itu, bukan sahaja nampak secara zahir, bahkan secara batin Iblis akan menyusup membisikkan angan-angan halus ke dalam jiwa manusia sehingga melalui aliran peredaran darah sekalipun. Dalam sebuah hadis, disebutkan: "Sesungguhnya syaitan itu berjalan mengikut aliran darah anak Adam..." (HR. Bukhari dan Muslim)

Perlu diketahui, musuh kelas pertama bagi Iblis adalah ahli ulama, para penguasa, pengawai kerajaan, orang, kaya dan miskin. Bahkan orang zuhud, orang yang mengaku Sufi. mereka yang konon mendapat kekeramatan atau yang menyaku sebagai wali Allah serta orang awam, juga menjadi mangsa utamanya. Persoalannya, bagaimana kita dapat terlepas dari tipu muslihat Iblis'? Tiada lain hanya mereka yang berakal fikiran, dengan berbekalkan iman dan takwa, akan terbebas dari muslihatnya.

Untuk mengenali lebih dalam tentang dahsyatnya muslihat iblis, juga terhindar dari makarnya maka buku inil telah memberi pendedahan secara terperinci dan mudah difahami. Dengan mengkaji secara mendalam, semoga kita terhindar dari segala tipu dayanya.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.