50 Soal Jawab Mengapa Syiah Sesat?

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674391010

In Stock - 100  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.5400KG
Sales price: RM 22.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Ku Muhammas Asmadi bin Ku Mohd. Saad

Di Semak Oleh : Dr.Mohd. Puzhi bin Usop

Muka Surat: 314

Akidah adalah tunjang keyakinan umat Islam, hanya dengan akidah yang bersih daripada sifat munafik akan diterima Allah SWT. Akidah yang benar-benar membenarkan Allah SWT dan kerasulan Nabi Muhammad SAW hanya melalui akidah Ahli Sunnah Wal Jamaah. Sabda Rasulullah SAW di dalam hadis baginda S.A.W:

Maksudnya:

"Demi Tuhan yang memegang jiwa Muhammad di tangan-Nya, akan berpecah umatku sebanyak 73 firqah (kumpulan), hanya satu yang masuk syurga dan yang lain masuk neraka." Bertanya para Sahabat: "Siapakah (yang tidak masuk neraka) itu Ya Rasulullah?" Nabi menjawab: "Al-Jamaah". - (Diriwayatkan oleh Imam al-Thabrani).

Buku ini akan menjadi benteng akidah Ahli Sunnah Wa al-Jamaah dengan diberi gambaran yang sebenar tentang fitnah yang dilemparkan oleh Syiah terhadap Islam, sahabat Nabi S.A.W dan terhadap isteri baginda S.A.W iaitu Sayidatina Aisyah R.A. Buku ini bertujuan untuk membongkar serta mendedahkan fakta penyelewengan fahaman Syiah serta menjernihkan segala tuduhan palsu Syiah terhadap Islam.

Justeru itu maka akidah selain daripada Ahli Sunnah Wal Jamaah adalah ditolak dan tidak diterima oleh Allah S.W.T dan juga RasulNya seperti Syiah. Jauhi Syiah umat Islam selamat dunia akhirat.

Reviews

There are yet no reviews for this product.