Jalan Membawa Hati Menuju Allah S.W.T.

Rating: Not Rated Yet
Product Code: 9789674390037

In Stock - 99  ITEMS

Product Dimensions and Weight

Product Width: 5.5000IN
Product Heigth: 8.0000IN
Product Weight: 0.5150KG
Sales price: RM 15.00
Price / kg:

Quick Overview

Pengarang : Imam Al-Ghazali

Alih Bahasa : Nabilah Abd. Jalil

Disemak Oleh : Panel Editor Al- Hidayah

Muka Surat: 290

Cintakan jawatan, pangkat, harta dan dunia merupakan racun berbisa yang boleh membawa maut. Nafsu dan syahwat yang tidak terkawal dan liar boleh menyebabkan kita takbur dan hanyut dengan nikmat sementara dunia yang fana ini. Ini merupakan unsur negatif yang mampu merosakkan agama. 
Manakala panjangnya angan-angan akan menjadi penghalang untuk melakukan amal kebaikan dan menghalang suburnya kebenaran. Sikap bertangguh dan suka menundakan ibadah dan amal kebaikan pula adalah godaan syaitan yang paling besar. Sekiranya manusia berjaya dilalaikan maka telah menjadi satu kejayaan besar kepada syaitan. Kedekut, panas baran, mengagumi diri sendiri pula adalah suatu penyakit yang sangat membinasakan sama ada diri sendiri mahupun orang lain. 
Jinak dan bersihkanlah hatimu dan pagarkan nafsumu. Bimbinglah hatimu menuju jalan Allah S.W.T. Hanya hatimu yang bersih itu tidak akan pernah kenyang dari membaca Al-Qur'an. Dan dengan hati yang bersih membawakan kepadanya kenikmatan dan lembutnya keimanan. Jalan itu sudah berada di hadapan anda, hanya menunggu langkah yang yakin dan teguh untuk dibawakan hati menuju Allah S.W.T.

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.